joi, 16 aprilie 2009

Intrebari care m-ar putea framanta (1)

Mi-au venit in cap niste chestii care pun o serie de probleme destul de ciudate si dau nastere unor falseturi filosofice aproape teleliene si pe care le voi intinde pe mai multe episoade.

1. As vrea sa-l intalnesc cu omul care a descoperit inventia.
Zau ca da, sa vad oare ce avea ala in cap si cum era viata omenirii inainte de descoperirea inventiei. Totusi, toate lucrurile de care ne folosim zilnic au fost inventate, descoperite, alea-alea, nu? Ce era inainte de descoperirea inventiilor? Cum se numeau inventiile si descoperirile? Ma rog, daca stau oleaca si judec, era cam nasol pe vremea aia, pentru ca nu de putine ori inventatori, descoperitori, cercetatori si alti cu "ori" la coada au fost arsi pe rugulete, trasi pe rotita, insurubati in tepusele si alte asemenea...

Pe bune, as merge la casa memoriala a cetateanului asta, numai ca sa citesc placa de pe fatada: " In aceasta casa, X a descoperit pentru prima oara inventia." Eventual, sa scrie ca "tot din aceasta casa a fost ridicat cu forta pentru a fi torturat si in cele din urma ucis de Inchizitie".

PS: acest mic derapaj mintal se doreste un umil omagiu tuturor celor care si-au dat viata pentru stiinta. Si eventual, simultan, un bocanc in cap bisericilor care s-au indeletnicit cu asemenea chestii. Dar despre asa ceva, in episoadele urmatoare.




Un comentariu: