vineri, 22 mai 2009

De ce "da" ?

Totul pleaca de la cotidianul "Alo, da!". Toti, sau cel putin toti cu foarte mici, minuscule si insignifiante exceptii, spunem aceeasi mareata tampenie de fiecare data cand raspundem la telefon. Ne repezim ca niste idioti sa fim de acord: "alo da", desi habar nu avem la ce ne inhamam.

De unde naiba stim ca de la celalalt capat al liniei nu intreaba unu' foarte repede, inainte de a apuca noi sa ne dam seama: "Alo, nu ati dori sa veniti sa ma stergeti la fund?" Tu, idiot, nu asculti ce vrea ala si te repezi ca boul cu "da". Apoi ala: "a, ok, sarumana, va astept, dar sa nu intarziati, va rog!" si inchide. Iar tu ramai ca un bou ce esti cu telefonul in mana si cu o mecla descumpanita... si te miri.

Unii ar zice "hai, ba, ca suna nevasta-mea, doar nu o sa imi spuna cretinatati din astea la telefon"; exact asa, dar pe dos, caci o sa sune nevasta-ta sa te trimita in pizdamatii de betiv curvar iar tu zici ca boul "alo da". Ori o sa raspunzi celui mai bun prieten si o sa zici "alo da" numai ca sa raspunzi ca un idiot unei intrebari de genul "alo, n-ai vrea sa-mi legeni rahatul?". Aaa, te intrebi de ce ar face asa ceva? Simplu: pentru ca el inregistreaza convorbirea si apoi o sa se cace pe ei de ras toti amicii vostri cat poti tu sa fii de prost.

De ce nu zicem "alo, nu", de exemplu? Sau "alo, poate". Sau "alo, imposibil"; sau "alo nu stiu"? "Da!" "Da" ce? "Da" ca accepti convorbirea? Normal ca accepti convorbirea, idiotule, ca de aia ai raspuns; mi-e greu sa cred ca raspunzi cuiva ca sa ii spui ca tu de fapt NU vrei sa vorbesti cu acea persoana. Daca nu vrei, ii setezi telefonul sa respinga apelul cu un SMS: "Mori, idiotule!" si gata! Problem solved! E un mesaj clar, logic; omul intelege din prima ca e groasa. Nu sa ii raspunzi mai intai si apoi sa incepi sa te caci pe tine ca nu vrei sa stai de vorba cu el/ea, ca sa moara si alte cacaturi.

La fel cu aia care raspund cu "Ionescu". Ce dracu, esti Mafalda ca sa ghicesti ca ala care suna vrea sa te intrebe cum te cheama? Te crezi la Jeopardy? Nu, omule: ala probabil zice "alo" - ce motiv ai tu sa ii raspunzi cu "Ionescu"? E ca si cum te intreaba cineva daca votezi cu Baselu si tu raspunzi "3 si 21". Mai mult, iti dai degeaba importanta ca un fraier: crezi ca-l impresionezi pe ala care suna daca ii spui ca discuta cu Ionescu? Se schimba cu ceva situatia?

Poti fi si tata doctorilor chirurgi... suna telefonul si raspunzi tu, ca sa te dai mare " chirurg Ionescu". Ce fata o sa faci cand interlocutorul iti spune "sugipula tatae, ma doare in guma cine esti, da-o pe asistenta aia bunoaca si lasa vrajeala ca te sparg!" Ei? Vezi ca te-ai grabit ca un bou sa te dai smecher la telefon? Nu-i frumos...

Apropos, imi suna telefonul. Revin...


Alo, da!


!?!?!?!!?

:)

3 comentarii:

  1. Eu zic ca e "Alo, da?" de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb, era sa mor de ras, dar am reusit sa ma salvez in ultima clipa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti ar sta foarte bine in fata unui auditoriu, ceva gen stand up comedy. Cu siguranta ai fi foarte apreciat si ai da un strop de culoare, 'roz' eventual :), vietilor spectatorilor!

    RăspundețiȘtergere