miercuri, 4 noiembrie 2009

The Permanent Lady

Avertisment: persoanele care sunt supraponderale/obeze si care se pot simti ofensate de limbajul acestui articol sa faca bine sa dea pagina si sa mearga pe alte bloguri.


Bai, nu am nimic cu oamenii grasi, obezi sau "horizontally-challenged" cum le spun cretinii de pest ocean. Eu insumi sunt o dihanie de om, cu 120 kile la aproape 1.90. Dar cand fizicul "de busola crapata" (cum spunea un amic de-al meu la un sprit) se combina cu nesimtirea, deja e nasol. Si ce e si mai nasol e cand astea doua se combina cu alte doua: a fi lucrator la EON (fost renel, electrica si cristos mai stie cum) si a avea cacatul ala de permanent in cacatul ala de cap. Asa nasol se combina astea incat azi am fost pe punctul de a-mi pierde cumpatul (iar apropiatii
stiu ca sunt destul de rabdator de felul meu) si de a sari s-o casapesc pe o casaloata de la Eon.

Cum aproape m-am obisnuit, EON face ce fac si o data la cateva luni o da cu nesimtire de gard. De data asta mi-au gresit cu magarie o factura. Cu 30%, nu mai mult: ei au estimat un consum pe 2 luni ceva mai mare decat am avut eu in 3! Normal, imi iau toporul psihic, ma sui pe motor si ajung la ei sa cer socoteala. Acolo dau peste vita aia incaltata careia ii explic calm (da, asa eram la inceput) ce si cum. Conduc oameni de multi ani si stiu sa ma fac inteles in cele mai multe cazuri, chiar si in situatii complexe; degeaba - vaca nu a inteles. Ba chiar a luat un calculator de mana si a facut diferenta: 13 kilowatti. Apoi pe acel ton care mi-a facut mustarul sa tremure si
intr-un final sa sara, si punandu-si o privire incarcata de repros si un glas de balena astmatica, imi arunca: pai ce domnule, pentru 13 kilowatti facturati ati venit aici?

Am vazut sepia in fata ochilor si m-am gandit sa o intreb: Bine mai idioato, dar ii platesti tu sau eu, bovineta ce esti? Din moment ce nu i-am consumat (inca) de ce crucea ma-tii mi-i facturezi? Intre timp casaloata cu permanent facuse inmultirile si imi daduse o suma si inca o replica: da, aveti aici 13 kw facturati in avans, nu-i nici o problema. La fel, am vazut alb-negru si m-am abtinut sa o intreb: dar daca atunci cand vinsa va achit energia nu am 10 lei, tot asa o sa imi zici, ca nu-i bai si sa stau linistit, ca nu-mi tai curentul?

Intr-un final i-am zis ca vreau sa declar un consum de 120 kw lunar, ceea ce e foarte aproape de consumul meu. Batoza se uita in factura, exact acea factura cu consumul cu 30% umflat si imi zice ca eu consum 180 kw pe luna. Bai, m-am blocat! Nu-mi venea sa cred; i-am explicat inca o data si ea mi-a zis ca sistemul zice altceva. A fosta treia oara cand m-am abtinut sa nu o lovesc cu foarte mare putere cu casca de motociclist peste moaca (motoristii stiu ce arma redutabila poate deveni casca la nevoie - iar daca ati cumula nervii mei cu deranjul provocat de casca in fata vacii aleia va dati seama ca sarea sangele peste tot in cacatul ala de cladire). I-am zis ca sistemul e
greoi si intotocheat si ca nu ma intereseaza ce zice el, atat timp cat eu stiu foarte bine care e realitatea.

Vitica dracului a ridicat tonul usor si mi-a reprosat din nou ca sistemul e foarte usor si clar, ca nu o ascult (ce dracu, eram la seminar sau ce naiba?). Am ridicat si eu tonul si i-am zis ca nu cred ca vrea sa intreb in incapere cu glas tare sa vedem cati din clientii aflati acolo cunosc "sistemul". Intr-un traziu i-am zis iarasi ca nu ma intereseaza sistemul ei si ca vreau sa facem actele de estimare la suma pe care o solicit eu. Am semnat si am plecat, caci daca mai stateam acolo cred ca nu mai scriam acum, ca in duba politiei nu cred ca au WiFi.

---------------

Stau acum, ca tot se fac indata 20 de ani de la revolutie, si ma uit cat de putin s-au schimbat unele lucruri in Romania. Cum dracu ne lovim de aceleasi balene nesimtite, inecate in osanza si nesimtire, oricand gata sa te faca de sa te simti de cacat chiar daca ai dreptate? Probabil ele vor disparea odata cu tovarasul Iliescu si cu ceea ce reprezinta el. Poate ca nu toate sunt afusirite si idioate, insa pe mine, imaginea lor, mai ales cand le gasesc in locuri gen administratie publica sau asa-zisele cacaturi private gen Eon si mortii mamii lor, ma fac sa-mi ies din sarite, pentru ca in 95% din cazuri merita date afara. Cu bataie.

Ca nota de final... draga "permanent lady", iti doresc constipatie tot restul vietii, pentru ca ai reusit sa-mi strici dupa-amiaza cu nesimtirea ta animalica si gretoasa. Mi-e rusine ca am acelasi pasaport cu vite ca tine.

A, si daca cineva intreaba de ce injur si de ce nu manifest respect pentru o doamna mai in varsta:
1. doamna aia merita un cap in gura, nicidecum respect
2. recititi titlul blogului :)

Va salut.

4 comentarii:

  1. http://lamargineanoptii.blogspot.com/2009/10/agenti-potrivnici-in-life-game-ul.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Crede-ma ca am citit pana la final(ceea ce nu obisnuiesc sa fac)dar nu faptul ca tanti era vaca m-a frapat, m-a frapat faptul ca tu inca nu te-ai obisnuit cu asa ceva...! E Romania! La multi ani de 1 decembrie si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. ...Iti dau o veste proasta: n-o sa dispara astfel de specimene!!! Pt ca fac copii si-i educa dupa chipul si asemanarea lor...asta chiar nu are nici o legatura cu Iliescu. E doar o chestie de neuroni si educatie.

    RăspundețiȘtergere